Badania potwierdziły, że jest to najskuteczniejszy napój antyoksydacyjny na rynku. Ma postać syropu owocowego o zniewalającym smaku, który efektywnie spowalnia procesy starzenia się organizmu. Łagodzi stany zapalne i zwalcza szkodliwe skutki działania wolnych rodników. Dodaje sił witalnych i wspomaga system odpornościowy. Mogą go przyjmować osoby w każdym wieku. Nie zawiera sztucznych składników barwiących, aromatyzujących ani słodzących.

Zambroza jest przepysznym napojem owocowym bogatym w przeciwutleniacze, stanowiącym połączenie aż dziesięciu wyjątkowo wartościowych owoców i ekstraktów ziołowych, z których każdy został wybrany ze względu na wyjątkowo dobroczynny wpływ na kondycję ludzkiego organizmu.

Skład

Źródłem niezwykłej mocy Zambrozy jest wyjątkowe połączenie składników. Udowodniona skuteczność Zambrozy wynika ze specjalnego połączenia składników, które wzajemnie wzmacniają swoje działanie, dzięki czemu ich mieszanka oddziałuje na ludzki organizm o wiele silniej niż poszczególne substancje przyjmowane z osobna. Ta jedyna w swoim rodzaju kombinacja sprawia, że Zambroza jest najskuteczniejszym napojem antyoksydacyjnym na rynku. Zambroza zawiera:

Wiemy na pewno, że oksydacja stanowi podstawową przyczynę uszkodzeń DNA i odgrywa istotną rolę w rozwoju procesów zapalnych. Zapalenia towarzyszą wszystkim najbardziej niszczycielskim        i zakaźnym chorobom, takim jak atak serca, udar, rak i infekcje wirusowe, a w pewnym stopniu także cukrzyca.” „Badania potwierdziły, że większość poszczególnych składników Zambrozy działa przeciwzapalnie, zwiększa odporność organizmu, stymuluje komórki mózgowe, usprawnia krążenie krwi, a także ułatwia trawienie i wydalanie. To napój dla tych, którym zależy na zdrowej, jędrnej skórze, mocnych paznokciach, lepszej kondycji całego organizmu.

Owoc mangostanu (Garcinia mangostana) to jeden z najistotniejszych składników mieszanki soków owocowych zastosowanej w Zambrozie. Owocnia mangostanu zawiera związki skutecznie hamujące proces oksydacji zwane ksantonami, które wzmacniają system odpornościowy, układ trawienny, mózg i skórę.

Malina (Rubus idaeus) Maliny zawierają mnóstwo silnych ? tochemikaliów, które mają niezwykle korzystny wpływ na zdrowie i kondycję organizmu. Są ponadto bogatym źródłem manganu, witaminy C, magnezu, potasu i witamin z grupy B. Zawierają również bioflawonoidy, zwane też antocyjaninami lub kwasem ellagowym, o silnym działaniu przeciwutleniającym.

Borówka amerykańska (Vaccinium spp.) Borówki zawierają ponad czterdzieści związków hamujących proces oksydacji, a także jedną z największych koncentracji antocyjanin, co czyni je niezastąpionym składnikiem diety osób pragnących walczyć z przedwczesnym starzeniem. Udowodniono także, że borówki amerykańskie wzmacniają naczynia włosowate i pomagają organizmowi utrzymać poziom cholesterolu na właściwym poziomie.

Kolcowój szkarłatny (Lycium barbarum) Przez tysiące lat chińscy uzdrowiciele wykorzystywali owoce kolcowoju szkarłatnego do wzmacniania oczu, wątroby, nerek, jak również układu krążenia i systemu immunologicznego oraz w leczeniu bezpłodności. Jedną z najważniejszych substancji czynnych zawartych w jagodach goji jest kompleks polisacharyd białkowy (LBP), który chroni komórki przed uszkodzeniami. Jagody goji zawierają także karotenoidy mające silne właściwości przeciwutleniające.

Wyciąg z zielonej herbaty (Camellia sinensis) Chińczykom lecznicze właściwości zielonej herbaty są znane od ponad 4000 lat. Specjalistyczne badania naukowe przeprowadzone w Azji i na Zachodzie dostarczyły twardych dowodów na dobroczynne działanie tej rośliny, która chroni m.in. przed niekontrolowanym wzrostem komórek, obniża poziom cholesterolu we krwi  i wspomaga działanie układu trawiennego.

Ekstrakt z miąższu i skórki jabłka zawiera duże ilości związków o działaniu przeciwutleniającym zwanych fenolami. Fenole pomagają organizmowi utrzymać prawidłowy wzrost komórek, wzmacniają układ krążenia i zapobiegają procesowi oksydacji złego cholesterolu, w wyniku którego zmienia się on w tłuszcz powodujący przedwczesne starzenie się komórek, zapalenia i inne niekorzystne stany. Owoce te zawierają witaminę A,B i C, jak również trzynaście minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu.

Koncentrat z ciemnych winogron zawiera antocyjaniny, związki z grupy flawonoidów nadające wielu owocom i warzywom intensywny czerwony lub fioletowy kolor. Badania epidemiologiczne wykazały, że spożycie produktów zawierających antocyjaniny zmniejszają ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia i polepszają wzrok.

Ciemne winogrona zawierają ponadto resweratrol silnych właściwościach przeciwzapalnych.Wyciąg ze skórek czerwonych winogron zawiera resweratrol, silny antyoksydant, który dodatkowo łagodzi stany zapalne. Całe owoce są też bogatym źródłem antocyjanin                    o wszechstronnych właściwościach leczniczych, jak ochrona przed szkodliwym działaniem wolnych rodników wspieranie układu krążenia.

Wyciąg z pestek czerwonych winogron ma silne działanie hamujące proces utleniania, które chroni organizm przed przedwczesnym starzeniem, chorobami i rozpadem tkanek. Pestki winogron zawierają proantocyjanidyny, naturalne związki roślinne; badania naukowe wykazały, iż ich działanie jest dwudziestokrotnie silniejsze niż witaminy E i aż pięćdziesięciokrotnie silniejsze niż witaminy C. Wiele badań epidemiologicznych udowodniło, że spożywanie produktów zawierających związki polifenoli zapobiegną chorobom naczyniowo-sercowym. Jeszcze inne badania zademonstrowały, że proantocyjanidyny zawarte w pestkach winogron chronią organizm przed niekorzystnym działaniem promieni słonecznych, polepszają wzrok, zwiększają elastyczność stawów, arterii i tkanek organizmu, m.in. serca, oraz poprawiają krążenie poprzez wzmacnianie ścian naczyń włosowatych, żył i tętnic.

Właściwości

Nature’s Sunshine zebrała najzdrowsze owoce i naturalne składniki z całego świata i połączyła  je w jeden pyszny napój – Zambrozę. Jest on wypełniony zdrowymi bioflawonoidami, ksantonami   i innymi silnymi przeciwutleniaczami.

– Poprawia kondycję systemu immunologicznego.
– Wspomaga układ sercowo-naczyniowy.
– Dodaje energii.
– Naturalną bronią organizmu przeciwko wolnym rodnikom.

Zambroza zawiera składniki bogate w bioflawonoidy i przeciwutleniacze.

Bioflawonoidy wspomagają wchłanianie witaminy C, podnoszą kondycję naczyń włosowatych oraz biorą udział w tworzeniu kolagenu. Ponadto wspierają układ odpornościowy organizmu.

Przeciwutleniacze przeciwdziałają szkodliwemu działaniu wolnych rodników i wpływają korzystnie na każdy organ i układ w organizmie człowieka. Jednym z najważniej- szych składników Zambrozy jest mangostan, owoc występujący we wschodnich krajach tropikalnych np. w Tajlandii. Owoc mangostanu to najlepsze znane źródło związków zwanych ksantonami, które wspierają układ odpornościowy i sercowo-naczyniowy.

Wskazania

– antylipemiczne (obniża LDL);
– antyhypertensyjne (obniża ciśnienie tętnicze);
– zapobiegające miażdżycy;- kardioprotekcyjne (chroni mięsień sercowy);
– hipoglikemiczne (obniżający poziom cukru we krwi)
– zmniejszające otyłość (naturalna utrata masy ciała);
– działanie przeciw parkinsonizmowi i chorobie Alzheimera, korzystny w innych postaciach otępienia;
– przeciwdepresyjne, przciwlękowe, w tej samej kategorii botanicznej jak dziurawiec;
– przeciwgrzybicze;
– przeciwbakteryjne;
– przeciwwirusowe, stosowane do leczenia zapaleń skóry, zakażeń ran, grzybicy wywołanej przez dematofity, trądzika;
– przeciwzapalne;
– przeciwgorączkowe;
– immunostymulujące;
– przeciwbiegunkowe;
– zapobiegające jaskrze i zaćmie;
– przeciwnowotworowe;
– zapobiegające starzeniu się.

Skontaktuj się z nami aby nabywać produkty w cenach hurtowych!

Niezastąpiony suplement diety, który powinien znaleźć się w każdym domu. Każdy z nas powinien codziennie pić zambrozę by cieszyć się zbawiennym ogólnoustrojowym działaniem.

Uwaga! Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Dla zachowania zdrowia ważne jest stosowanie zbilansowanej diety i prowadzenie zdrowego stylu życia.

Zobacz również: